relax

relax
relax

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Χλωρέλλα Chlorella Bulgaris

Χλωρέλλα [Chlorella Bulgaris]

Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο άλγος που ευδοκιμεί σε νερό, το οποίο περιέχει έναν πυρήνα και τεράστια ποσότητα διαθέσιμη χλωροφύλλης. Επίσης, περιέχει πρωτεΐνη (περίπου 58%), υδατάνθρακες, όλες τις βιταμίνες Β, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, αμινοξέα, και σπάνια ιχνομέταλλα. Ουσιαστικά είναι μία ολοκληρωμένη τροφή. Περιέχει περισσότερη βιταμίνη Β12 από το ήπαρ, καθώς και σημαντικές ποσότητες βήτα-καροτίνης. Έχει ισχυρό κυτταρικό τοίχωμα, το οποίο καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στα συστατικά της. Γι’ αυτό χρειάζεται βιομηχανική επεξεργασία ώστε να είναι αποτελεσματική.

Η χλωρέλλα είναι ένα από τα ελάχιστα βρώσιμα είδη αλγών νερού. Η χλωροφύλλη της χλωρέλλας μπορεί να επιταχύνει την κάθαρση του αίματος. Η χλωρέλλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε RNA και DNA, και έχει βρεθεί ότι προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες. Μελέτες αναφέρουν ότι η χλωρέλλα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ειδικά για ανθρώπους που επιλέγουν ή που δεν μπορούν να καταναλώσουν κρέας.

Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της χλωρέλλας, συμπεριλαμβανομένων της αποτοξίνωσης από διοξίνες, της θεραπείας από έκθεση σε ακτινοβολία, και της ικανότητας να μειώσει την υψηλή πίεση, να ελαττώσει τα επίπεδα χοληστερόλης του πλάσματος, να επιταχύνει την επούλωση πληγών, και να ενισχύσει τις ανοσοποιητικές λειτουργίες.

Συγκρινόμενη με άλλες τροφές ανά γραμμάριο βάρους είναι απο τις πιο συμπυκνωμένες σε θρεπτικά συστατικά, περιέχοντας βασικές βιταμίνες, μακρομέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα, πρωτεϊνες, νουκλεϊκά οξέα και πολλά ακόμη στοιχεία υψηλής βιοδιαθεσιμότητας. Όλα τα παραπάνω την καθιστούν ένα τέλειο φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα στο καθημερινό σας πρόγραμμα

Η Χλωρέλλα είναι εξαιρετική για καθαρισμό και αποτοξίνωση του σώματος, από μέσα προς τα έξω και είναι μία εκπληκτική υπερτροφή για να διατηρήσετε την γενική σας ευεξία και την ζωντάνια σας!

Διατροφικά στοιχεία της Χλωρέλλα:

  • Πλήρης πρωτεϊνη (58%)
  • Όλο το σύμπλεγμα βιταμινών Β (συμπ. και της Β12)
  • Βιταμίνες C και E
  • Τα περισσότερα από τα πιο σημαντικά και σπάνια ιχνοστοιχεία

Είναι το πιο κοινό και διαδεδομένο διατροφικό συμπλήρωμα για την μακροβιότερη φυλή στον πλανήτη, τους Ιάπωνες.

Είναι γεμάτη με άμεσα βιοδιαθέσιμη χλωροφύλλη, (ποιοτικά την πιο υψηλή σε σχέση με οποιοδήποτε γνωστό φυτό) η οποία βοηθάει εξαιρετικά στον κυτταρικό μεταβολισμό και στη γενική αποτοξίνωση.

Περιέχει πάνω από 20% Chlorella Growth Factor (CGF) το οποίο έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την κυτταρική ανάπτυξη και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μία τέλεια πηγή νουκλεϊκών οξέων (που βρίσκονται στο RNA και DNA) τα οποία βοηθούν την κυτταρική ανανέωση, ανάπτυξη και επανόρθωση.

Η Χλωρέλλα είναι μία αλκαλική τροφή η οποία όχι μόνο ισοσταθμίζει την υπεροξύτητα πολλών επεξεργασμένων τροφών, αλλά επίσης αυξάνει το επίπεδο ph του σώματος προς την αλκαλική πλευρά της κλίμακας, με αποτέλεσμα να βοηθάει σημαντικά στις μεταβολικές διεργασίες.

Περιέχει άφθονα φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία έναντι των ελευθέρων ριζών και ενός μεγάλου αριθμού περιβαλλοντικών και διατροφικών μολυντών.

Εξαιρετική πηγή άμεσα βιοδιαθέσιμου σιδήρου, η Χλωρέλλα είναι μία από τις πιο επιστημονικά ανελυμένες τροφές στην ιστορία.

Η κατανάλωσή της μεταδίδει την κυτταρική μνήμη εκατομμυρίων ετών στα κύτταρα του σώματος, ώστε να ενθυμηθούν την τέλεια και αποδοτική λειτουργία τους..

Προσθέστε τήν στα smoothies σας, στους χυμούς φρούτων (ιδιαίτερα του μήλου) ή σε υγιεινές πουτίγκες.

Γευστική πρόταση: 3-4 ώριμες μπανάνες στο blender με νερό ή χυμό μήλου και μία κουταλιά του γλυκού χλωρέλλα. Απολαύστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου