relax

relax
relax

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

superfoods χλωρέλλα


Από το 1960 είναι δημοφιλής στην Ιαπωνία, ως τροφή για τη διατήρηση της υγείας και έχει ονομαστεί “η τέλεια τροφή της φύσης”, γίνονται δε έρευνες για τις θεραπευτικές ιδότητές της, από τον Σύνδεσμο Θεραπείας Χλωρέλλας που εδρεύει στο Κιότο και έχει ιδρυθεί από τον Ryuseki Nakayama.
Η Χλωρέλλα, όπως και η Σπιρουλίνα ανήκει στους παλαιότερους οργανισμούς του πλανήτη. Η εμφάνισή τους χρονολογείται πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια σε γλυκά νερά σε περιοχές της Άπω Ανατολής και της Αυστραλίας,

Φυσικές ιδιότητες
Πρόκειται για φύκη (μικροάλγη) του γλυκού νερού, κυκλικής μορφής και θεωρείται ο φυτικός οργανισμός του πλανήτη με τις μεγαλύτερες ποσότητες χλωροφύλλης.
Εντούτοις, το περιεχόμενο της χλωρέλλας σε χλωροφύλλη ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες ανάπτυξης, συλλογής και επεξεργασίας της. Η χλωρέλλα περιέχει μια μοναδική ουσία που αποκαλείται 

«παράγοντας αύξησης χλωρέλλας»“Αυξητικός Παράγοντας της Χλωρέλλας” (Chlorella Growth Factor - CGF).
Το CGF είναι φυτοθρεπτικό στοιχείο αποτελούμενο από ένα σύμπλεγμα πεπτιδίων-νουκλεοτιδίων (νουκλεϊκά οξέα) που βρίσκεται στον πυρήνα του κυττάρου της Χλωρέλλας και βοηθάει στην ταχύτερη ανανέωση του ανθρώπινου οργανισμού με αποτέλεσμα την γρηγορώτερη επούλωση τραυματισμών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και την επιβράδυνση της γήρανσης του οργανισμού.
 
- Εργαστηριακές έρευνες δείχνουν ότι το CGF βελτιώνει τις λειτουργίες του RNA και του DNA που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή πρωτεϊνών, ενζύμων και ενέργειας στον οργανισμό, εντείνοντας την διαδικασία επιδιόρθωσης των ιστών και προστατεύοντας τα κύτταρα από τις τοξικές ουσίες.
 
- Ο Dr. Benjamin Frank, συγγραφέας του βιβλίου “No-Aging Diet” (Δίαιτα Αντιγήρανσης), αναφέρει ότι η παραγωγή των RNA και DNA στον άνθρωπινο οργανισμό επιβραδύνεται προοδευτικά με την ηλικία, με αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα ζωτικότητας και αυξημένη πιθανότητα ασθένειας και συστήνει διατροφή πλούσια σε νουκλεϊκά οξέα.  
 
- Ο Dr. Minchinori Kimura από την Ιαπωνία, ανακάλυψε ότι η Χλωρέλλα περιέχει RNA σε ποσοστό 10% και DNA σε ποσοστό 3%, και την τοποθετεί στην κορυφαία θέση τροφών που περιέχουν νουκλεϊκά οξέα, προσθέτοντας ότι η καθημερινή λήψη Χλωρέλλας βοηθάει στην επισκευή του κατεστραμμένου γενετικού υλικού στα ανθρώπινα κύτταρα, προστατεύοντας έτσι την υγεία και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Όταν το RNA και το DΝΑ είναι σε καλή κατάσταση και ικανά να λειτουργήσουν με μέγιστη αποδοτικότητα, ο οργανισμός είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τα θρεπτικά συστατικά περισσότερο αποτελεσματικά, να αποβάλλει τις τοξίνες και να αποφεύγει τις ασθένειες. Τα κύτταρα τότε είναι ικανά να αυτοεπισκευάζονται και το επίπεδο ενέργειας και ζωτικότητας όλου του οργανισμού αυξάνεται.
 
Chlorella και Αποτοξίνωση
Βαρέα μέταλλα από τη βιομηχανική ρύπανση και φυτοφάρμακα εξαιτίας των εντατικών αγροτικών καλλιεργειών, έχουν επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τα υπόγεια ύδατα τα οποία χρησιμοποιούμε για ύδρευση και άρδευση.
Οι διοξίνες που βρίσκονται στο έδαφος, στα γεωργικά προϊόντα και σε διάφορα τρόφιμα είναι στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρονται στο ανθρώπινο οργανισμό με την τροφή.
Κάποιο ποσοστό από τίς παραπάνω βλαβερές ουσίες αποβάλλεται από τον οργανισμό μας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος απορροφάται από το λεπτό έντερο και αποθηκεύεται στο σώμα. Αυτή θεωρείται ότι είναι η κρυφή αιτία
πολλών χρόνιων πόνων και ιατρικών προβλημάτων που προκύπτουν από τοξικές χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα που εισέρχονται στον οργανισμό του σύγχρονου ανθρώπου.
Μερικές από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με την αποτοξινωτική δράση της χλωρέλλας αναφέρουν τα παρακάτω ωφέλη:
 
-Το 1984 δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Drug and Chemical Toxicology journal” μελέτη του Dr. Pore από το Medical Faculty of West Virginia University, όπου η Χλωρέλλα που χορηγήθηκε σε ποντίκια επιτάχυνε την αποτοξίνωση από επιβλαβές ετομοκτόνο. Αποδείχθηκε οτι η Χλωρέλλα προκάλεσε αφαίρεση των τοξινών από το σώμα των ποντικιών, με διπλάσιο ρυθμό από ότι στα ποντίκια που δεν χορηγήθηκε. Ο Dr. Pore βρήκε στη Χλωρέλλα δύο ενεργά συστατικά απορρόφησης τοξινών : τη Σποροπολεΐνη (καροτίνη πολυμερούς βάσης) και το ίδιο το κυτταρικό της τοίχωμα.
-Το 1975, Ιάπωνες ερευνητές (Hagin et al.) βρήκαν οτι η Χλωρέλλα αφαιρούσε σε υψηλό ποσοστό το κάδμιο από ασθενείς που είχαν υποστεί δηλητηρίαση από αυτό το μέταλλο.
- Η Χλωρέλλα χρησιμοποιήθηκε για την αποτοξίνωση ασθενών που είχαν εκτεθεί σε διοξίνες PCB. Ο Dr. Ueda του Ιαπωνικού Ιδρύματος Έρευνας για την Περιβαλλοντική Μόλυνση (Japan Research Institute for Environmental Pollution) της πόλης Kitakyushu, έδωσε σε τριάντα (30) ασθενείς που υπέφεραν από έκθεση σε διοξίνες, ημερήσιες δόσεις 4-6 γραμμαρίων Χλωρέλλας για ένα έτος. Το αποτέλεσμα ήταν γενική βελτίωση της κλινικής εικόνας (μειωμένο αίσθημα κόπωσης, βελτιωμένη πέψη, κανονική λειτουργία του εντέρου).
 
Η Χλωροφύλλη που περιέχει η Χλωρέλλα (ποσοστό πάνω από 3,5%) αυξάνει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στον οργανισμό, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των λειτουργιών του. Συγκεκριμένα, το δέρμα ανανεώνεται και καθαρίζει, εξαφανίζεται τυχόν δυσάρεστη οσμή του σώματος και βελτιώνεται σημαντικά ο ύπνος.   
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου