relax

relax
relax

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ACAI BERRY,superfood γεια δύναμη, ενέργεια αντοχή και απώλεια βάρους


Το Acai Berry είναι ένα φρούτο που καλλιεργείτε εδώ και αιώνες στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Ο δυτικός κόσμος μόνο τελευταία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα οφέλη του έχει αυτό το φρούτο για τη υγεία.

Το δένδρο του Acai Berry μοιάζει με φοίνικα και παράγει αρμάθες κατά το μήκος των κλαδιών. Η κάθε αρμάθα περιέχει περίπου 90 μούρα Acai. Το Acai Berry έχει το μέγεθος ενός σταφυλιού και ξεχωρίζει από το σκούρο μοβ χρώμα του.

Για τις θρεπτικές του ιδιότητες και για τα οφέλη που έχει το Acai Berry έχει ονομαστεί ως το υπερφρούτο (superfood). Τίτλο που μαζί με το Acai Berry το μοιράζονται λίγα άλλα φρούτα σε όλο το πλανήτη. Το Acai Berry περιέχει περισσότερα αντιοξειδοτικά από κάθε άλλο φρούτο.
Το Acai Berry αναφέρετε στη Βραζιλία ως το Viagra του τροπικού δάσους.
Οι Βραζιλιάνοι πιστεύουν απόλυτα ότι το Acai Berry δίνει δύναμη, ενέργεια και αντοχή.
Το Acai Berry είναι τόσο ενισχυτικό που οι πολεμιστές στο Αμαζόνιο το τρώγανε πριν πάνε στη μάχη. Αυτή η παράδοση μεταφέρθηκε έως σήμερα και κέρδισε δημοτικότητα όταν άρχισαν να το χρησιμοποιούν οι φοιτητές των πολεμικών σχολίων του Jiu Jitsu.
Οι ιδιότητες απώλειας βάρους των μούρων Αcai αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ρυθμού μεταβολισμού που προκαλούν. Αυτό, οφείλεται στις πλούσιες αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, οι οποίες εμποδίζουν την οξειδωτική πίεση και την καταστροφή των κυττάρων, με αποτέλεσμα την ταχύτερη κατανομή λίπους, την αύξηση του επιπέδου ενέργειας και καταπολέμηση της κόπωσης. Τα αποτελέσματα αυτά, καθιστούν την απώλεια βάρους ταχύτερη και ευκολότερη χωρίς καμία παρενέργεια. Πολλές ερευνητικές εργασίες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, είναι το κλειδί για την επιτυχή απώλεια σωματικού βάρους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολύχρονων επιστημονικών ερευνών, τα μούρα Acai συγκεντρώνουν αντιοξειδωτικά στοιχεία που αντιστοιχούν δυο φορές με αυτά του κοινού βατόμουρου, δέκα φορές αυτών του κόκκινου σταφυλιού και 10 έως 30 φορές αυτών του κόκκινου κρασιού.ακομα περιέχει Ω9, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα σε τέλεια αρμονία και αναλογία.Τα βασικά λιπαρά οξέα βοηθούν στην προστασία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος.βασικα αμινοξέα και μετάλλα απαραίτητα για ανάπλαση των μυικών ινών,περιέχει ανθοκυανίνες (30 φορές περισσότερο από το κόκκινο κρασί και 5 φορές περισσότερο από το ginko biloba),
πρωτείνη όση 1 αυγό και τελος περιέχει υψηλά επίπεδα γλυκοζαμίνης (κατάλληλη για όσους πάσχουν από προβλήματα αρθρώσεων). Χαρακτηριστική η δήλωση του παγκοσμίου φήμης γιατρού και πετυχημένου συγγραφέα Δρα Νίκολας Περικόνε, ο οποίος έχει αναδείξει μούρο Acai ως τη νούμερο ένα σούπερ τροφή στον πλανήτη, με αποτέλεσμα ήδη πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ να το έχουν εντάξει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
Το Acai Berry επιταχύνει το μεταβολισμό και καθαρίζει το σώμα από πολλές τοξίνες. Αυτό επιτυγχάνετε με την αύξηση της ταχύτητας του πεπτικού συστήματος και αναγκάζοντας την τροφή να μετακινείτε πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Αυτό εξαλείφει την τροφή από το σώμα πιο γρήγορα και μικραίνει το χρόνο που έχει το σώμα στην διάθεσή του να συλλέξει και να αποθηκεύει το λίπος. Αυτό προκαλεί επίσης και την αύξηση του μεταβολισμού.

Αλλά αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτό το μούρο θεωρείται ότι είναι ένα ισχυρό υπερτρόφιμο(super food). Το Acai Berry έχει επίσης πολλά άλλα οφέλη για την υγεία, όπως η αύξηση των ψυχικής ευκρίνειας και ευαισθητοποίησης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, επίσης συμβάλλει στη βελτίωση της πέψης.

Acai berry και Καρκίνος: Τον Ιανουάριο του 2006, το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Gainesville ανακοίνωσε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Διαπίστωσε σε έρευνες που έκανε ότι το μούρο acai ήταν σε θέση να σκοτώσει το 86% των καρκινικών κυττάρων λευχαιμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου