relax

relax
relax

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Αλόη Βέρα το «φυτό της αθανασίας»


Η Νεφερτίτη έκανε καθημερινά μπάνια με το χυμό της, η Κλεοπάτρα τη χρησιμοποιούσε σε όλες τις λοσιόν της και ο Μέγας Αλέξανδρος οργάνωσε ολόκληρη εκστρατεία για να κατακτήσει το νησί Σοκροτα, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για την ίαση των πληγών των στρατιωτών του.
Ο Έλληνας θεμελιωτής της Φαρμακευτικής Επιστήμης, Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος ή Αναζαρβεύς (40-90π.χ.) που έζησε στην Ρώμη, αναφέρεται με ενθουσιασμό στις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού στο σύγγραμα του Περί Ύλης Ιατρικής (De Materia Medica).
Μια ιστορία 5.000 χρόνων
Η χρήση της αλόης ξεκινά περίπου το 2200 π.X. με τα οφέλη της να είναι γνωστά στην Περσία, στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Ινδία και στην Αφρική. Σύμφωνα με μύθους, υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης, ενώ ο Νικόδημος τη χρησιμοποίησε για την περιποίηση του λειψάνου του Χριστού. Στο δυτικό κόσμο και στην Αμερική, η διάδοσή της οφείλεται κατά μέγα μέρος στους ισπανούς Ιησουΐτες που τη φύτευαν στις αποικίες. Ωστόσο, μόλις το 1930 άρχισαν να μελετώνται επιστημονικά, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, οι ιδιότητες του φυτού και η δυνατότητα χρήσης του στη δυτική ιατρική. Σήμερα, διεξάγονται όλο και περισσότερες έρευνες για τη θεραπευτική της δράση και σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Η αλόη βέρα, πλούσια σε βιταμίνες, ένζυμα και ανόργανες ουσίες, μπορεί να χαρακτηριστεί δικαίως το φυτό-φαρμακείο της φύσης.
Γνωστή και ως «φυτό της αθανασίας», αγαπημένη της Ιατρικής και της κοσμετολογίας, η αλόη είναι στην πραγματικότητα το θαυματουργό φυσικό συστατικό για άψογο δέρμα. Με ενυδατικές, ρυθμιστικές, καθαριστικές και θεραπευτικές ιδιότητες, κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας, είναι το φυτό που διαθέτει το μακρύτερο ίσως κατάλογο χρήσης στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.
Αν και η Δύση ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης τα τελευταία χρόνια, είναι ήδη γνωστό ότι το καταπληκτικό αυτό φυτό μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από εξήντα διαφορετικές παθήσεις πολλές από τις οποίες δερματικές ενώ βρίσκεται ακόμη στα ερευνητικά εργαστήρια, με τους ειδικούς να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες θαυματουργές εφαρμογές της. Ο χυμός της, αραιωμένος σε νερό ή γάλα, δημιουργεί ένα τονωτικό και δυναμωτικό ποτό. Επίσης, τα συστατικά της δυναμώνουν το ήπαρ, βοηθούν την πέψη, αναζωογονούν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ πρόσφατες μελέτες μιλούν και για την ικανότητα αντιμετώπισης μορφών καρκίνου, διαβήτη και ηπατίτιδας.
Η θαυμαστή "ταυτότητα" της Αλόης

Η επιστήμη έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 150 ενεργά συστατικά στην αλόη, ενώ νέες έρευνες διεξάγονται με σκοπό να αποκαλύψουν όλα τα μυστικά της.

Βιταμίνες: Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως Α, Ο και Ε, περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, Β1, Β2, Β3, Β6, ενώ είναι μία από τις ελάχιστες φυτικές πηγές της βιταμίνης Β12.
Μέταλλα: Ασβέστιο, ποτάσιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, χαλκό, νάτριο, κάλιο, χρώμιο, σίδηρο και το αντιοξειδωτικό σελήνιο.
Ενζυμα: Αρκετούς τύπους, μεταξύ των οποίων και τη βραδυκινάση, με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς. Επίσης, οξειδάση, καταλάση, αμυλάση, κελλουλάση, λιπάση, αλανινάση, φωσφατάση, κρεατινική φωσφοκινάση, υδρογονάση.
Αμινοξέα: Λυσίνη, θρεονίνη, βαλίνη, μεθιονίνη, ισολευκίνη, φαινυλαλανίνη, θρυπτοφάνη, αργινίνη, ασπαραγινικό οξύ, σερίνη, γλουταμινικό οξύ, γλυκίνη, αλανίνη, τυροσίνη, ιστιδίνη, προλίνη, υδροξυπρολίνη, κυστίνη, λευκίνη.
Μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες: Αραβινόζη, γαλακτόζη, γλυκόζη, μαννόζη, ραμνόζη, ξυλόζη, γλουκορονικό οξύ, γαλακτουρονικό οξύ, κυτταρίνη.
Στερόλες: Καμπεστερόλη, λουπεόλη, βήτα - σιτοστερόλη.
Επίσης: Μηλικό Οξύ, λιγνίνη, σαπογενίνη, Β- καροτίνη, χολίνη.

Η Αλόη στην ομορφιά

Ενυδάτωση: Η πλούσια περιεκτικότητα της σε βιταμίνες, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία δεν είναι το «μόνο» της πλεονέκτημα. Τα ενεργά συστατικά της μεταφέρουν τα θρεπτικά στοιχεία στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος, ενώ τα πολυσακχαρίδια που περιέχει δημιουργούν πλέγμα, αποτρέποντας την απώλεια της φυσικής υγρασίας.
Αντιγήρανση: Περιέχοντας μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, η αλόη καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Παράλληλα, έρευνες απέδειξαν ότι δρα στα κύτταρα βελτιώνοντας την κατάσταση ιούς και ότι προκαλεί επιτάχυνση της παραγωγής του κολλαγόνου, περιορίζοντας τις ρυτίδες, βοηθώντας το δέρμα να αναγεννηθεί.
Ακμή - λιπαρότητα: Η συστηματική της χρήση στο ακνεϊκό δέρμα εξασφαλίζει θεαματικά αποτελέσματα, αφού όχι μόνο θεραπεύει το πρόβλημα αλλά και το προλαμβάνει, καθαρίζοντας τους πόρους και ρυθμίζοντας το σμήγμα. Κάτι που την κάνει ιδανική και για τα λιπαρά ή μικτά δέρματα.
Ατμοσφαιρική ρύπανση: Η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση συνδυάζεται με την ιδιότητα της να αυξάνει την ενεργοποίηση του οξυγόνου στο δέρμα, δυναμώνοντας τους ιστούς και προλαμβάνοντας δερματικές βλάβες.
Αντιηλιακή προστασία: Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία στη σύνθεση της προλαμβάνουν τη φωτογήρανση. Από την άλλη, οι καταπραϋντικές και επουλωτικές της ιδιότητες είναι γνωστές από αιώνες. Ανακουφίζει το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο, αλλά και αντιμετωπίζει τα εγκαύματα.
Σημάδια: Βοηθώντας με τα ενεργά συστατικά της στην ανάπλαση των ιστών, η αλόη απαλύνει τα μικρά σημάδια από ουλές, κοψίματα και πληγές.


Info: Πηγή: Herbalcreations.gr

Κυτταρίτιδα και Αλόη Βέρα


Η κυτταρίτιδα είναι όπως την παχυσαρκία σήμερα. Είναι μια άλλη ασταμάτητη “ασθένεια” για πολλές γυναίκες. Οι γυναίκες ξοδεύουν αρκετά χρήματα προκειμένου να απαλλαχτούν από αυτό το φαινόμενο. Πριν όμως αποφασίσετε να ξοδέψετε μεγάλα ποσά σε ινστιτούτα αδυνατίσματος, καλό θα ήταν να ερευνήσετε και κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Εν ολίγοις, κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα όπου στρώμα λίπους ωθεί το δέρμα σας. Όταν αυτό το στρώμα του λίπους ωθεί το δέρμα σας, δημιουργεί αυτήν την όψη που πολλές γυναίκες προσπαθούν να καταπολεμήσουν. Πολλοί άνθρωποι συνδέουν πραγματικά την κυτταρίτιδα με την παχυσαρκία αλλά κάνουν λάθος. Είτε παχύσαρκοι, είτε όχι, είτε νέοι, είτε όχι… η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί και σε εσάς.

Η κυτταρίτιδα επιτίθεται στις γυναίκες συχνότερα από επιτίθεται στους άνδρες. Οι γυναίκες έχουν διαφορετικού τύπου κύτταρα λίπους με τους άντρες. Στις γυναίκες, εμφανίζεται συνήθως στις εφηβικές ηλικίες. Σε αυτές τις ηλικίες η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο και ως εκ τούτου προσπαθούν με κάθε τρόπο να την καταπολεμήσουν.

Υπάρχουν πολλές επιλογές διαθέσιμες. Υπάρχουν αρκετές κρέμες ή λοσιόν που υπόσχονται ότι μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν όμως και φυτικές φόρμουλες με βάση την αλόη βέρα που βοηθούν σε προβλήματα δέρματος όπως την κυτταρίτιδα. Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αλόη βέρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση κυτταρίτιδας στο δέρμα σας.

Συνήθως πρέπει να περιμένετε 30 ημέρες πριν από την έναρξη επίδρασης. Η κυτταρίτιδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται άμεσα. Πρέπει να έχετε υπομονή για να καταφέρετε να απαλλαγείτε.

Ερευνητές υιοθετούν την Aloe Vera για την καταπολέμηση οδοντικών παθήσεων και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.



Με ταχείς ρυθμούς γίνεται το πιο αγαπητό φυτό στον πλανήτη. Υιοθετείται στην παραγωγή των περισσότερων οικογενειακών προϊόντων καθημερινής φροντίδας, από οδοντόπαστες και καλλυντικά μέχρι αφεψήματα υγιεινής διατροφής. Το φυτό της Αλόης Βέρα διαθέτει μακρά ιστορία θεραπευτικών εφαρμογών. Η δυνατότητά της να θεραπεύει εγκαύματα και τραυματισμούς και να καταπραΰνει τον πόνο τεκμηριώνεται με σαφήνεια τουλάχιστον από το δέκατο αιώνα.

Σύμφωνα με το θρύλο, η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε Αλόη Βέρα για να διατηρήσει μαλακό το δέρμα της. Η χρήση Αλόης Βέρα στα σύγχρονα χρόνια αναγνωρίστηκε αρχικά στη δεκαετία του '30 για την θεραπεία εγκαυμάτων ακτινοβολίας. Από τότε, αποτελεί κοινό συστατικό σε σκευάσματα κατά ηλιακών εγκαυμάτων, μικρών τομών, δερματικών ερεθισμών, και πολλών άλλων νοσημάτων. Πρόσφατα, η Αλόη Βέρα έχει αποκτήσει δημοτικότητα ως ενεργό συστατικό σε οδοντικά τζελ και αφεψήματα υγιεινής διατροφής. Ερευνητές έχουν καταδείξει ότι η κατανάλωση χυμού Αλόης Βέρα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του καρκίνου και του ιού ΗIV, του ιού που ευθύνεται για τη νόσο του AIDS. Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο General Dentistry, το περιοδικό της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής (AGD), ισχυρίζεται ότι, παρόμοια με τη χρήση της στο δέρμα, η Αλόη Βέρα χρησιμοποιείται στα οδοντικά τζελ για να καθαρίσει και να καταπραΰνει δόντια και ούλα, και είναι εξίσου αποτελεσματική με τις οδοντόπαστες κατά της τερηδόνας.

http://www.myaloevera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου