relax

relax
relax

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ashwagandha- το ινδικό ginseng



Το Ashwagandha - επίσης γνωστό ως ινδικό χειμερινό κεράσι έχει το βοτανικό όνομα Withania Somnifera - αυτό είναι ένας θάμνος που ανήκει στην οικογένεια Solanace. Αυξάνεται στη δυτική Ινδία, Gujarat, βουλευτής, Punjab και στα Ιμαλάια.

Το Ashwagandha παίρνει το όνομά του επειδή οι ρίζες της έχουν τη μυρωδιά του αλόγου. (Ashwa = άλογο, gandha = μυρωδιά). Καλείται από ένα άλλο karni Varaha ονόματος επειδή τα φύλλα του μοιάζουν με το αυτί χοίρων s.

Το Ashwagandha έχει τις ελαφριές (laghu) και κολλώδεις ιδιότητες (snigdha), πικρή και γλυκιά προτίμηση. Στην πέψη η γλυκιά προτίμηση εξουσιάζει. Το κύριο μέρος χρησιμοποιούμενο είναι ρίζα αυτού του χορταριού.

Ιατρικές ιδιότητες Ashwagandha

Οι διάφορες ιατρικές ιδιότητες του ashwagandha αποδίδονται στις ενώσεις που είναι γνωστές ως withanolides που είναι παρούσες σε το.

Το Ashwagandha χρησιμοποιείται ως adaptogen (δεδομένου ότι ενισχύει την αντοχή), rejuvenating τονωτικό και ηρεμιστικό. Ως εκ τούτου πολλοί βοτανολόγοι αναφέρουν αυτό το χορτάρι ως ινδικό ginseng.

Αποτελέσματα στο μυαλό: Δεδομένου ότι ισορροπεί το vata και το kapha, βελτιώνει τη μνήμη, αντιδρά στα αποτελέσματα της πίεσης και ηρεμεί το μυαλό. Έχει μια δυνατότητα να ανακουφίσει την πίεση. Ενεργεί ως ηρεμιστικό. Οι τονισμένοι ασθενείς με την αϋπνία ωφελούνται από αυτό το χορτάρι.

Αυτό το χορτάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ασθένεια του Alzheimer s, την απώλεια μνήμης και την αϋπνία.

Αποτελέσματα στη γενική υγεία: Ενεργεί ως balya και ενισχύει το σώμα. Γενικά, το ashwagandha υποκινεί το ανοσοποιητικό σύστημα και το ενισχύει. Αυξάνει το ενεργειακό επίπεδο σωμάτων.

Οι αναρρωτικοί ασθενείς κερδίζουν περισσότερη ενέργεια και μπορούν να αναπηδήσουν πίσω κανονικό σε στερεότυπο πιό γρήγορα όταν χρησιμοποιούνται οι προετοιμασίες αυτό το χορταριών το s μετά από την ασθένεια.
Η άμεση υποτροπή της ασθένειας αποτρέπεται στη χρήση Ashwagandha. Αυτό υποστηρίζει τους ασθενείς HIV με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος τους.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Έχει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στη βοηθητική θεραπεία για την αρθρίτιδα. Μειώνει την ανάφλεξη των ενώσεων και διευκολύνει τις μετακινήσεις.

Αποτελέσματα στο χωνευτικό σύστημα: Όρεξη αυξήσεων Ashwagandha. Ομαλοποιεί τις μετακινήσεις πέψης και εντέρων.

Αποτελέσματα στο αναπαραγωγικό σύστημα: Αυτό το μαγικό χορτάρι αυξάνει το dhatu shukra, το σπερματικό επίπεδο και motility σπέρματος. Αυξάνει το λίμπιντο και γνωστό ως καλύτερο dravya Vajikara (aphrodisiac)

Χρησιμοποιείται επίσης ως μητρικό τονωτικό και για να ενισχύσει το θηλυκό λίμπιντο.

Το Ashwagandha καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης όταν χρησιμοποιείται ως rasayana (rejuvenating προετοιμασία).

Μειώνει την υπέρταση και ενεργεί επίσης όπως διουρητικό.

Αποτελέσματα στη έγκυο γυναίκα: Το Ashwagandha είναι πολύ αποτελεσματικό στους όρους όπως τη συνήθη άμβλωση, απειλητική άμβλωση. Σταθεροποιεί την εγκυμοσύνη και τις ισορροπίες harmones που σταθεροποιούν την εγκυμοσύνη.

Χρήσιμες προετοιμασίες Ashwagandha:

1. Μια κόλλα των φύλλων ashwagandha όταν εφαρμόζονται σε μια τοπική ανάφλεξη ενεργεί ως αντι εμπρηστικός.

2. Το βοτανικό πετρέλαιο μασάζ που περιλαμβάνει αυτό το χορτάρι είναι χρήσιμο σε πολλούς όρους όπως την παράλυση, την επιληψία, sleeplessness κ.λπ.

3. Η προετοιμασία Ashwagandha που υποβάλλεται σε επεξεργασία με ghee, τη ζάχαρη και το μέλι είναι ένα πολύ καλό aphrodisiac και αυξάνει την ποσότητα σπερμάτων, το σπερματικό επίπεδο και motility. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στη στυτική δυσλειτουργία, το χαμηλό λίμπιντο και την πρόωρη εκσπερμάτωση.

4 ρίζες Ashwagandha όταν χρησιμοποιημένες τακτικά βοήθειες για να βελτιώσει τους όρους όπως emaciation των παιδιών, της γεροντικής αδυναμίας, του ρευματισμού, σε όλες τις περιπτώσεις γενικής αδυναμίας, της νευρικής εξαγωγής, εγκέφαλος-fag, χαμηλό της μνήμης, της απώλειας μυϊκής ενέργειας και του spermatorrhoea. Αυξάνει την ενέργεια και το σθένος σωμάτων. Βοηθά να επανοικοδομήσει το σύστημα σωμάτων που φθείρεται λόγω των χρόνιων αρρωστίων όπως τη σύφιλη, το ρευματισμό κ.λπ. Ξαναγεμίζει επίσης τη χαμηλωμένη ενέργεια του σώματος λόγω της υπερκόπωσης, διανοητική άσκηση που αποτρέπει έτσι νωρίς να γεράσει.

5 Ashwagandha όταν χρησιμοποιείται τακτικά, είναι πολύ χρήσιμο στα ισχνά παιδιά. Αυξάνει το βάρος σωμάτων και την ενέργεια σωμάτων.

6 η κανονική χρήση του ashwagandha βοηθά να μειώσει τα επίπεδα σακχάρων και χοληστερόλης αίματος.

7 η λεπτή σκόνη του ashwagandha που αναμιγνύεται καλά με το πετρέλαιο είναι πολύ σύνολο χρήσης σε πολλούς όρους δερμάτων.

8 Ashwagandha ενεργεί επίσης ως galactogogue και πυκνώνει το γάλα όταν δίνεται στην περιποίηση των μητέρων.

Πηγή άρθρου: http://www.articledashboard.com/

2 σχόλια: